Vyhrážal sa manželke. V obchode kradla knihy. Policajná kontrola v mestskej ubytovni vo Svidníku

23.12.2009 Celý región

Vyhrážal sa manželke: Staroľubovnianský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin vydierania 41 ročnému mužovi zo Starej Ľubovne.
V pondelok 21.12.2009 v čase okolo 18:30 h sa obvinený po predchádzajúcom požití alkoholických nápojov pohádal doma so svojou manželkou. Hádka vyvrcholila tým, že žena chcela na muža zavolať políciu. Keď mu to povedala, začal sa jej vyhrážať, že v tom prípade to bude posledná vec čo urobí, lebo ju zabije a prvého policajta, čo príde do domu zapichne. Potom ju nútil, aby políciu nevolala, avšak žena napriek tomu vec oznámila na linku 158. Privolaná policajná hliadka muža zadržala a previedla na obvodné oddelenie. K zranenia nedošlo. Na základe príkazu prokurátora bol obvinený muž prepustený zo zadržania a ďalej je stíhaný na slobode.

V obchode kradla knihy:
Z prečinu krádeže obvinili včera popradskí policajti 39 ročnú ženu z Tatranskej Štrby.
Počas včerajšieho popoludnia navštívila obvinená žena jeden z obchodných domov v Poprade. V oddelení s knihami vybrala z regálu 13 rôznych kníh a sponu na vrecúško a tieto si vložila do tašky. Bez ich zaplatenia následne prešla pokladničnou zónou, pričom ale bola zadržaná pracovníkom bezpečnostnej služby. Ten následne privolal aj políciu. Vzhľadom k tomu, že obdobného skutku sa obvinená žena dopustila aj dňa 10.12.2009, za čo jej bola uložená bloková pokuta, bolo jej súčasné konanie kvalifikované ako trestný čin. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 100,28. - €. Stíhaná je na slobode.

Policajná kontrola v mestskej ubytovni vo Svidníku:
Včera dopoludnia vykonali svidnícki policajti v spolupráci so svidníckou mestskou políciou preventívno-bezpečnostnú akciu.
Akcia sa uskutočnila vo Svidníku a to v mestskej ubytovni na Ulici Sovietskych hrdinov. Policajti skontrolovali celkom 112 osôb a 14 motorových vozidiel. V ubytovni sa v čase kontroly nachádzalo 20 školopovinných žiakov. Ich neprítomnosť v škole sa dodatočne preverí cestou úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a jednotlivých škôl. Na úseku cestnej premávky zistili policajti 3 priestupky, ktoré vyriešili na mieste blokovou pokutou. Počas akcie neboli zaznamenané trestné činy, ani žiadne rušivé momenty a bezpečnostná akcia prebehla bez závad.
 

Vyberte región